Medvrstniško ocenjevanje nalog

Za lažje medvrstniško ocenjevanje nalog je le-to razdeljeno v vrsto "elementov" vrednotenja. Vsak element pokriva določen vidik naloge. Odvisno od vrste vrednotenja morate za vsak element:

  1. Vnesti oceno s klikom na ustrezen gumb ali z izborom ustreznega števila v meniju.
  2. Vnesti razlago, zakaj ste dodelili to oceno v okvir za povratno informacijo. Če se vam zdi, da je razlog očiten, pustite okvir prazen. Vedite, da bo morda izvajalec pregledal vaše vrednotenje in vas utegne povprašati o oceni, če ne bo pojasnila.

V drugih vrstah vrednotenj, boste pozvani, da ugotovite, ali so razni elementi prisotni ali ne, v drugih boste morali izbrati katera trditev najbolj ustreza posameznemu delu. V obeh takih nalogah lahko do neke mere prilagodite oceno, kot se vam zdi primerno.

Zadnji okvir na tem obrazcu vam omogoča dodajanje splošnega komentarja o tem delu. Ta naj opravičuje vaše vrednotenje. Mora biti vljuden in kar se da konstruktiven. Vaše vrednotenje bo prikazano udeležencu, ki je ustvaril to delo.

Imate omejen čas, običajno pol ure, ko si lahko premislite in spremenite vaše ocene ali komentarje. Ko ta čas poteče bo oseba, katere delo vrednotite, obveščena o vrednotenju. V tej fazi lahko svoje vrednotenje vidite, a ga ne morete več spreminjati.

Kazalo vseh datotek pomoči
Show this help in language: English